V nedeljo bo na Bregu v Galeriji DLUL dražba likovnih del slovenskih umetnikov

Razstava, predavanja in pogovori o trgu umetniških del pri nas ter dražba za dober namen

Te dni se v Društvu likovnih umetnikov Ljubljana ukvarjajo s sklepnimi dejanji realizacije že pred meseci začetega projekta Dražba sodobne slovenske umetnosti, ki bo v nedeljo, 22. novembra, ob 18. uri v prenovljenih in društvu dodeljenih prostorih na Bregu 22. Pol lučaja od Plečnikove piramide je že nekaj mesecev – skoraj leto dni bo tega, lep in vsem dostopen galerijski prostor, v katerem so že nekaj dni na ogled dela, ki bodo predmet nedeljske avkcije.

Naša sogovornika sta podpredsednica Društva likovnih umetnikov Ljubljana, akademska kiparka Mojca Smerdu in akademski slikar Bojan Bensa, vodja projekta Dražba sodobne slovenske umetnosti, ki jo društvo prireja v sodelovanju z Zvezo likovnih umetnikov Slovenije.

V minulih dneh pa so v okviru priprav na dražbo v Društvu likovnih umetnikov Ljubljana pripravili tudi predavanji s pogovori o razmerah na umetnostnem trgu v ZDA in o veljavni davčni zakonodaji, ki ureja nakupe doma s primeri davčnih olajšav v Evropski uniji. Prvi pogovor je uvedel dr. Miha Ažman, drugega pa ob sodelovanju akademskega kiparja Jiřija Kočice mag. Boštjan Petauer. V petek zvečer pa so povabili v goste dr. Nikolo Albanežeja, prof. umetnostne zgodovine, sodnega izvedenca in cenilca za likovno umetnost iz Zagreba, ki bo v imenu zagrebške galerije, založbe in avkcijske hiše Kontura predstavil razmere na hrvaškem trgu umetnin.

Z umetnikoma Mojco Smerdu in Bojanom Benso se je za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.