V soboto deseta Ljubljanska vinska pot s poletnimi razvajanji

Rado Stojanovič: Dvajset let Radostnih prireditev v Ljubljani, štirinajst Ljubljanskih vinskih poti, od tega deset pred-poletnih in v sodelovanju s Turizmom Ljubljana tudi izbrana kulinarika na prostem ter pester kulturno-zabavni program - tudi s spuščanjem vinskega zaklada v največjo mestno reko - za kar bo poskrbela Druga violina, je le nekaj glavnih poudarkov iz poletnih vinskih razvajanj na Stritarjevi ulici, ob Ljubljanici in okrog Magistrata.

Poletna vinska razvajanja je ime dogodka, pravzaprav celega niza dogajanj, ki se bodo začela v soboto, 17. junija, tokrat že ob 11. uri na Stritarjevi ulici in lokacijah okrog Magistrata; To bo že 14. Ljubljanska vinska pot in deseta v predpoletni različici; Po otvoritveni ceremoniji pred Mestno hišo bodo na bregu Ljubljanice, tam, kjer je uradni privez za plovila, v reko potopili vino, ki bo tam počakalo do jesenske Ljubljanske poti, novembra, na Martinovo. Že dodpobra uveljavljena gostilna ali morda restavracija z imenom Druga violina, bo na ta način obudila mit o povodnem možu.

Že pred začetkom prireditve bo nastopil Pihalni orkester Litostroj, pred Magistratom pa bodo še pred potopom vinskega zaklada v glavno mestno reko nastopili tudi Šentjanški Jurjevalci, Slovenska vinska kraljica, Foklorna skupina Tine Rožanc, predstavniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo Draga, ki upravlja z Drugo violino, Turizma Ljubljana, ki je soorganizator dogodka in Rado Stojanovič, vodja projekta Radostne prireditve, ki je bil tudi gost v programu Radia KAOS. Z njim se je pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *