Vendarle srečanje Bratušek – Janković

Vlada in mesto tudi o denarju, prostorskem planiranju in živalskem vrtu

Ključna odprta vprašanja med državo in njeno prestolnico bodo rešena do tridesetega septembra letos. Takšen je sklep današnjega, dobre tri ure trajajočega sestanka med vlado Alenke Bratušek in ekipo Mestne občine Ljubljana pod vodstvom župana Zorana Jankovića.

Okvir za pogovor je bil 42 strani dolg dokument, v katerem je uprava mestne občine zapisala številne predloge in projekte, pri katerih pričakuje sodelovanje države. Ti predlogi se v grobem delijo na nefinančne, predvsem sprejem državnega prostorskega načrta, finančne, kamor spada nedavno zmanjšanje dotacij mestu iz državnega proračuna za 3,5 milijona evrov in zakonske, kjer bi sprememba ureditve zadevala celo Slovenijo. Med zadnje gotovo spada tudi povečanje pooblastil redarski službi.

Predmet pogovorov so bili tudi sistemska rešitev za botanični vrt, živalski vrt in o prenos zemljišč, tudi za rekonstrukcijo Zaloške ceste. Ta bo eden večjih logističnih in infrastrukturnih zalogajev, saj gre za silno obremenjeno vpadnico, na katero je vezan tudi ljubljanski klinični center.
Srečanje Bratušek – Janković naj bi tudi utišalo govorice o razdoru v Pozitivni Sloveniji, kljub vsemu pa je Janković ponovil, da bo o morebitni kandidaturi za predsednika stranke na jesenskem kongresu še premislil.

foto: vlada.si

Leave a Reply

Your email address will not be published.