WiFree nudi uro brezplačnega interneta

Ljubljana končno s svojim brezžičnim omrežjem

Potem, ko so ga napovedali že za 15. september lani, so včeraj vendarle zagnali ljubljansko brezžično omrežje WiFree, ki prebivalcem in obiskovalcem mesta brezžični dostop do interneta. Uporaba omrežja je brezplačna eno uro na dan, nakup turistične kartice Urbana pa bo turistom in drugim omogočil brezplačen dostop do interneta ves čas trajanja kartice…

…je na včerajšnji predstavitvi povedal vodja projekta in nekdanji direktor mestne uprave Vasja Butina. Javno-zasebno partnerstvo med Mestno občino Ljubljana, Telekomom Slovenije in podjetjem NIL Inženiring je sklenjeno za deset let. Ljubljanski župan Zoran Janković je izgradnjo omrežja napovedal že v svojem prvem mandatu, a se je projekt izkazal kot zelo kompleksen, tako tehnično kot organizacijsko. Janković je dejal, da je sodeloval le v zaključni fazi pogajanj.

Projekt bo omogočil tudi konsolidacijo informacijskih in telekomunikacijskih storitev mestne uprave in javnih zavodov, pokritost prestolnice z brezžičnim omrežjem pa se bo počasi širila. Do konca letošnjega leta naj bi dosegla območje do obvoznice, v letu 2014 pa bo omrežje pokrilo celotno območje mestne občine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.