Zvečer možne poplave, občani naj zaščitijo premoženje

Poplavljen železniški podvoz na Celovški

Mestna občina Ljubljana je pred nekaj minutami izdala opozorilo pred poplavami na poseljenem območju občine. Glede na podatke Agencije za okolje bodo danes zvečer in v noči na soboto poplavili vodotoki Ljubljanica, Gradaščica, Mali graben, Gameljščica. Prebivalce na omenjenih področjih pozivajo, da zaščitijo svoje premoženje in naj iz nižjih prostorov umaknejo premičnine, dokumente, denar in druge dragocenosti v višje prostore zgradb. Za zadrževanje poplavnih voda naj uporabijo priročna sredstva, kot so vreče peska, plastična folija in širok lepilni trak. Prebivalce s poplavno ogroženih območij obveščamo, da lahko omejeno količino proti poplavnih vreč dobijo na Komunalnem podjetju Ljubljana, Tbilisijska cesta 61, od petka, 17.9.2010, od 15.00 ure dalje, kjer si jih lahko tudi napolnijo s peskom.

Močno deževje povzroča tudi težave v prometu, saj je meteorna voda okoli poldneva poplavila podvoz na Celovški cesti. Gasilci so odstranili tri osebna vozila in avtobus, ki so ostali ujeti v poplavljenem podvozu, medtem ko je policija preusmerjala promet po Tivolski in Bleiweisovi . Promet iz smeri Centra proti Šiški je bil tako močno oviran, V smeri Centra pa je na Celovški obstala dolga kolona avtobusov LPP in drugih vozil

Meteorne vode so prav tako poplavile podvoza na Drenikovi in Zaloški v Zalogu. Vse udeležence v prometu pozivamo, da upoštevajo predpise in navodila policije, ter dajejo prednost vozilom na nujni vožnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *