Mlada modra energija: Ekstremno vreme in električna energija

Ponovno pozdravljeni, drage in dragi v trinajsti oddaji Mlada modra energija, ki jo na Radiu KAOS pripravljamo skupaj z družbo HSE. S strokovnjakom za energetiko Djordjem Žebeljanom smo se danes pogovarjali o tem, kako pomanjkanje vode ali drugi ekstremni naravni pojavi vplivajo na proizvodnjo električne energije, nadaljevali pa smo tudi obisk v podružnicu Osnovne Šole Sevnica v Studencu, kjer so nam učenke in učenci pokazali običaje peric in pastirjev.

V prejšnji oddaji so nam učenci podružnice osnovne šole Sevnica v Studencu prikazali stare običaje peric in pastirjev, tokrat pa so nam povedali, kaj vse so se ob raziskovanju teh običajev naučili, pokazali pa so tudi, kje v okolici Studenca so se v starih časih mladi pastirji in perice družili.Tudi danes lahko znanje, ki ste ga pridobili v oddaji preverite s pomocjo TikTakTesta. Za zacetek testa kliknite tu. Kot seveda že veste, so pravila enostavna: Prvi trije udeleženci ali udeleženke, ki bodo pravilno odgovorili na vsa zastavljena vprašanja bodo prejeli poucno nagrado. Še vedno pa lahko rešujete tudi teste v prejšnjih oddajah.


Imena nagrajencev bomo objavili v prihodnji oddaji.Takrat bomo tudi podelili knjižno nagrado. To podeljuje Mladinska knjiga Založba in bo nagrajencem popestrila prihajajoce pozno-majske dni. Podrobnosti glede nagrade bomo, kot vedno, uredili po elektronski pošti.V prejšnji oddaji so nam učenci podružnice osnovne šole Sevnica v Studencu prikazali stare običaje peric in pastirjev, tokrat pa so nam povedali, kaj vse so se ob raziskovanju teh običajev naučili, pokazali pa so tudi, kje v okolici Studenca so se v starih časih mladi pastirji in perice družili

Leave a Reply

Your email address will not be published.