Mlada modra energija: kaj to sploh je?

Ponovno pozdravljeni, drage in dragi v osmi oddaji Mlada modra energija, ki jo na Radiu KAOS pripravljamo skupaj z družbo HSE. Tokrat se nam je v studiu pridružil strokovnjak za energetiko magister Djordje Žebeljan, obiskali pa smo tudi podružnico Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica v Loki pri Zidanem mostu, kjer nas je pozdravila ravnateljica osnove šole, učenci pa so nas popeljali na učno uro ob bregu reke Save. Najprej pa pogovor z gospodom Žebeljanom, kjer smo se najprej lotili vprašanja, kaj “modra energija” sploh je.

Tudi Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica se ponaša z naslovom “ekošola”, učenci podružnice v Loki pri Zidanem mostu pa so z naravo še posebej povezani. Ekipa oddaje Mlada modra energija jih je obiskala ravno, ko so se pripravljali na odhod na učno pot po levem bregu Save, kak kilometer nad HE Vrhovo. Ravnateljica Mirjana Jelančič je ponosna na svoje učitelje in učence. V pogovoru je, poleg truda, ki ga v šoli vlagajo v ohranjanje naziva ekošola, poudarila tudi vpetost šole v lokalno okolje in sožitje z naravo.

Tudi danes lahko znanje, ki ste ga pridobili v oddaji preverite s pomočjo TikTakTesta. Za začetek testa kliknite tu, pravila pa so enostavna: Prvi trije udeleženci ali udeleženke, ki bodo pravilno odgovorili na vsa zastavljena vprašanja bodo prejeli poučno nagrado. Še vedno pa lahko rešujete tudi teste v prejšnjih oddajah.


Imena nagrajencev bomo objavili v prihodnji oddaji.Takrat bomo tudi podelili knjižno nagrado. To podeljuje Mladinska knjiga Založba in bo nagrajencem popestrila prihajajoče dni. Podrobnosti glede nagrade bomo, kot vedno, uredili po elektronski pošti.Za konec pa še današnji nasvet za varčevanje z energijo: Ko greste v trgovino, uporabljajte platnene vrečke ali pa prodajalke poprosite za kartonasto škatlo, v kateri boste še lažje prenašali nakupljene stvar To je za danes vse, slišimo se spet v petek, 18. maja na Radiu KAOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published.