Mlada modra energija: Od kod voda?

Pozdravljeni, drage in dragi, v prvi oddaji Mlada modra energija, ki jo na Radiu KAOS pripravljamo skupaj z družbo HSE. V prvi oddaji se bomo pogovarjali s klimatologinjo profesorico doktorico Lučko Kajfež Bogataj, ravnateljico osnovne šole Ivana Cankarja magistro Polonco Šurca Gerdina, učence te šole pa smo obiskali pri pouku prav v času, ko so se učili o izkorišanju vode za pridobivanje električne energije.

Naše oddaje so namenjene mladim med sedmim in enajstim letom, zato smo jih povabili k sodelovanju. Skupaj smo raziskovali predvsem okoljevarstvene teme, povezane z vodo. Najprej smo se ustavili na OŠ Ivana Cankarja na Vrhniki, kjer nas je pozdravila ravnateljica šole, mag. Polonca Šurca Gerdina. V delavnici, ki jo je vodil Primož Trček, učitelj tehnike in tehnologije, so učenci šestih razredov izdelali vetrnico in se seznanili z delovanjem vodnega kolesa.

Znanje, ki ste si ga pridobili v oddaji, lahko preverite s pomočjo TikTakTesta. Pravila testa, ki ga najdete na spletni strani radiokaos.info in na tiktaktest.si so enostavna: Prvi trije udeleženci ali udeleženke, ki bodo pravilno odgovorili na vsa zastavljena vprašanja bodo prejeli poučno nagrado. Imena nagrajencev bomo objavili v prihodnji oddaji.

Za konec pa še današnji nasvet za varčevanje z energijo: vedno ugajašte vse električne naprave, ki jih ne uporabljate.

One thought on “Mlada modra energija: Od kod voda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *