Mlada modra energija: Voda je naša skupna

Ponovno pozdravljeni, drage in dragi v peti oddaji Mlada modra energija, ki jo na Radiu KAOS pripravljamo skupaj z družbo HSE. Tokrat bomo govorili o onesnaženosti slovenskih rek in voda. Tudi tokrat nam bodo pri tem pomagali učenci Osnovne šole Ivana Cankarja na Vrhniki in dr. Lučka Kajfež Bogataj, ki je Danu Roglju povedala, kaj so glavni vzroki za onesnaženje in kako jih lahko vsaj zmanjšamo, če ne že odpravimo.


Učenci Osnovne šole Ivana Cankarja so tokrat oblikovali, rapali in nastopali pred tablo, ter tako eden drugega učili o tem, kako lahko sami pazimo na to, da reke in podtalnico čim manj onesnažujemo. Izdelovali so plakate z gesli o varovanju okolja, klepali hiphoperske rime in dokazali, da je lahko pouk še kako zabavna reč

Tudi danes lahko znanje, ki ste ga pridobili v oddaji preverite s pomočjo TikTakTesta. Za začetek testa kliknite tu, pravila pa so enostavna: Prvi trije udeleženci ali udeleženke, ki bodo pravilno odgovorili na vsa zastavljena vprašanja bodo prejeli poučno nagrado. Še vedno pa lahko rešujete tudi teste v prejšnjih oddajah.


Imena nagrajencev bomo objavili v prihodnji oddaji.Takrat bomo tudi podelili knjižno nagrado. To podeljuje Mladinska knjiga Založba in bo nagrajencem popestrila prihajajoče prvomajske praznike. Podrobnosti glede nagrade bomo uredili po elektronski pošti.Za konec pa še današnji nasvet za varčevanje z energijo:V prihajajočih toplih dnevih boste stanovanje najlažje ohaldili tako, da boste okna, ki so usmerjena proti jugu in zahodu zagrnili, tista na sever in vzhod pa zjutraj odprli na stežaj. To je za danes vse v oddaji Mlada modra energija, naslednja bo zaradi praznikov na sporedu v torek, 8. maja. Želimo vam lepe praznike!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *