Vremenska napoved

Popoldne bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, pooblačilo se bo tudi ob morju. Dež na zahodu se bo krepil in se razširil nad osrednjo Slovenijo ter proti Koroški. Predvsem na zaholdu bodo možni močnejši nalivi, ob morju bo lahko zagrmelo. Oblačnost se bo tudi v vzhodnih krajih postopno povečala, do noči bo suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, v severozahodnih krajih okoli 13 stopinj C.

Ponoči se bo na območju Gornjesavske doline meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1400 m. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja.

Jutri bo oblačno. Zjutraj bo dež na zahodu večinoma ponehal, popoldne se bo oblačnost na Primorskem trgala. Čez dan bo predvsem v jugovzhodnih in severovzhodnih krajih občasno rahlo deževalo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, ki bo zvečer oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, ob morju in na Goriškem okoli 14, v Gornjesavski dolini okoli 4, najvišje dnevne od 12 do 18, na Primorskem do 22 stopinj C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *