Estelle razvnela Kino Šiška

Natop v okviru turneje All of me

Kdor je v sredo zvečer obiskal Kino Šiška, je bil zares lahko deležen prave glasbene poslastice. Tokrat je v goste namreč prišla britanska r’n’b/soul pevka in dobitnica grammyja Estelle. Slovenijo je obiskala prvič, in sicer v sklopu turneje »All of me«.

»All of me« je tudi naslov njenega zadnjega albuma, že tretjega po vrsti. Prvi, »The 18th Day«, je izšel leta 2004, a pravi preboj na glasbene lestvice je Estelle dosegla leta 2008 z drugim albumom, imenovanim »Shine«. Na tem albumu se nahaja tudi njena največja uspešnica American Boy, ki jo prepeva skupaj s Kanyjem Westom, zanjo pa je prejela tudi grammyja.

Na tokratnem koncertu je Estelle predstavila skladbe iz vseh treh albumov pa tudi nekaj singlov, ki so izšli v sodelovanju z drugimi izvajalci, kot so John Legend, Nas, David Guetta in Kardinal Offishall. Po pričakovanjih sta občinstvo najbolj navdušili skladbi American Boy in One Love, ki je nastala v produkciji z Davidom Guetto, obe pa veljata za njena največja radijska hita.

To seveda nikakor ne pomeni, da ob ostalih skladbah občinstvo ni uživalo. Ob takšni karizmi in energiji na odru, kot jo ima Estelle, preprosto ni bilo mogoče ostati ravnodušen. Med posameznimi skladbami je komunicirala z občinstvom in z njim delila nekaj svojih najintimnejših misli, ob katerih je celo potočila nekaj solzic.

No, solz pa ni točil obiskovalec, ki ga je Estelle povabila na oder in z njim celo zaplesala, skupaj pa sta tudi zapela delček skladbe Is This Love Boba Marleyja. To pa ni bila edina priredba, s katero nam je postregla Estelle; takoj na začetku smo lahko slišali You Can’t Hurry Love zasedbe The Supremes, Real Love Mary J. Blige, ki velja za eno največjih Estellinih vzornic, malce pred koncem pa smo bili zapeljani v disko vročico z Blame It On The Boogie zasedbe Jackson Five.

Ob vsem tem velja omeniti, da Estelle na odru ni bila sama, ob sebi je namreč imela dve spremljevalni pevki, s katerimi so obiskovalce in obiskovalke naučile tudi nekaj elementov afriškega plesa, DJ-a in še dva člana za klaviaturami. Estelle in njena ekipa so vsekakor poskrbeli za koncert, ki bi ga bilo škoda zamuditi!

Foto: Barbara Čop

Leave a Reply

Your email address will not be published.