Laibach znova na turneji

Laibach se decembra odpravlja na svojo novo – letos že četrto obširno – turnejo po Evropi, še prej pa bo za vse tiste, ki so zamudili njegove koncerte v Križankah, v Trbovljah in ostalih bližnjih prizoriščih, izpeljal še dva nastopa v Sloveniji in sicer 21. novembra v Mariboru (ŠTUK) ter 29. novembra v Ljubljani (Cvetličarna – Mediapark), 23. novembra pa bo skupina nastopila še v Zagrebu (Tvornica Jedinstvo). Čeprav gre za isti program, bodo ti koncerti bistveno drugačni od tistih, ki jih je slovenska publika že videla.
laibach.jpg

Celotna tokratna turneja po Evropi bo sicer predvidoma obsegala 18 koncertov. Med drugim bo Laibach nastopil tudi v prestižni pariški dvorani Elysee Montmartre, pa v znamenitem amsterdamskem Melkwegu ter v bruseljski dvorani Botanique. Turnejo bo skupina simbolično zaključila 22. decembra, z nastopom v novomeškem Teatru Antona Podbevška.

S prihajajočo turnejo bo Laibach, s koncertnim programom, ki spremlja izdajo njihovega zadnjega albuma VOLK, za sabo imel skupno kar 74 nastopov v zadnjem letu dni, od tega po dvakrat v Trbovljah, Ljubljani, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Londonu, Parizu, Moskvi, Pragi in Göteburgu. V živo si jih bo na teh koncertih ogledalo približno 50.000 ljudi. Skupina je imela v poletnih mesecih tudi osem večjih festivalskih nastopov, v Sloveniji pa se bo do konca leta koncertno predstavila vsega skupaj devetkrat.

foto: Založba Dallas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *