Natriletno kolobarjenje s praho in dva vola

Jureta Novaka in Uroša Buha ujemite 15. januarja v Kinu Šiška

Na naslovki zgledata nevarno. V studiu toliko bolj. Ker se že od samega začetka zdi, da vesta kaj delata. Dva vola, ki se paseta na prahi, tistem kosu obdelovane zemlje, ki v sistemu kolobarjenja počiva. Jure Novak in Uroš Buh, režisr in pesnik na eni, ter glasbenik na drugi strani, vsak zase (kliše alert!) plodovit ustvarjalec, sta se šla spočit na Natriletno kolobarjenje s praho.

Tak je namreč naslov ploščka, ki ga je izdala istoimenska vokalno-instrumentalna zasedba, ki deluje v okviru istoimenskega projekta. Stvar je še tako frišna, da nosi letnico 2015 in je na Radiu KAOS doživela predčasno radijsko premiero.

Juretove pesmi, ki so dobile glasbeno podlago in ki brez nje praktično ne obstajajo več (vsaj v njegovi glavi) so srečale Uroševe producentske in glasbene sposobnosti, oba skupaj pa sta ugotovila, da je mit o rocku kot presežku groupic, toplega piva in ležernega visenja v studiu točno to. Mit. Zakaj tako, izveste v pogovoru.

Tam vas med drugim tudi toplo vabita na promocijski koncert, ki bo petnajstega januarja v Kinu Šiška. Do takrat pa lahko kolobarite med videom zgoraj in videom spodaj. Nu, le kliknite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *