Parni Valjak navdušili Cvetličarno

Decembra bodo v Stožicah predstavili nov album

Minuli četrtek je v Cvetličarni Mediapark v sklopu t. i. ‘skrivnih koncertov’, za katere lahko izveste le prek družabnega omrežja Facebook, nastopila legendarna hrvaška zasedba Parni Valjak. Tokrat so se občinstvu predstavili v bolj intimnem, klubskem vzdušju, a niso zato nič manj navdušili razgretih oboževalcev.
Parni Valjak so se sicer leta 2005, po 30-letni uspešni karieri, umaknili iz glasbenih odrov, vendar so s koncertiranjem ponovno pričeli konec leta 2009.

Trenutno se pripravljajo na izid novega albuma, ki naj bi izšel letos poleti, slovenskim oboževalcem pa ga bodo v živo predstavili decembra v Stožicah.
Na četrtkovem koncertu so že predstavili nekaj novih pesmi, najbolj pa so seveda ‘zažgale’ starejše uspešnice, kot so Ljubavna, s katero so tudi otvorili koncert, Jesen u meni, Moja je pjesma lagana, Sve još miriše na nju, Zastave in mnoge druge. Med občinstvom je bilo opaziti tako mlajše kot starejše generacije, večina od njih pa je z bendom navdušeno prepevala prav vsako pesem, od začetka do konca.

Za pravo navdušenje je poskrbel predvsem pevec Aki, ki je energično skakal po odru, ves čas ohranjal stik z občinstvom, tudi v slovenskem jeziku, poleg tega pa je seveda odlično in s srcem odpel vsako pesem. Občinstvo je navdušila tudi spremljevalna pevka Tina, ki je z Akijem odpela pesem Dok je tebe, najbolj pa je seveda razgrel bend kot celota.

V intimnem vzdušju Cvetličarne je koncert trajal dobri dve uri in Parni Valjak so ga izpeljali kot pravi profesionalci, ne glede na to, da so v svoji dolgoletni karieri v večji meri nastopali pred precej večjim občinstvom. S svojimi pesmimi in občutkom za ljudi so navdušili, zato lahko najbrž decembra, ob promociji novega albuma, pričakujemo tudi nabito polne Stožice.
Prispevek je pripravila Nina Radoš

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *