oceni: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Minuli četrtek je v Cvetličarni Mediapark v sklopu t. i. ‘skrivnih koncertov’, za katere lahko izveste le prek družabnega omrežja Facebook, nastopila legendarna hrvaška zasedba Parni Valjak. Tokrat so se občinstvu predstavili v bolj intimnem, klubskem vzdušju, a niso zato nič manj navdušili razgretih oboževalcev.
Parni Valjak so se sicer leta 2005, po 30-letni uspešni karieri, umaknili iz glasbenih odrov, vendar so s koncertiranjem ponovno pričeli konec leta 2009.

Trenutno se pripravljajo na izid novega albuma, ki naj bi izšel letos poleti, slovenskim oboževalcem pa ga bodo v živo predstavili decembra v Stožicah.
Na četrtkovem koncertu so že predstavili nekaj novih pesmi, najbolj pa so seveda ‘zažgale’ starejše uspešnice, kot so Ljubavna, s katero so tudi otvorili koncert, Jesen u meni, Moja je pjesma lagana, Sve još miriše na nju, Zastave in mnoge druge. Med občinstvom je bilo opaziti tako mlajše kot starejše generacije, večina od njih pa je z bendom navdušeno prepevala prav vsako pesem, od začetka do konca.

Za pravo navdušenje je poskrbel predvsem pevec Aki, ki je energično skakal po odru, ves čas ohranjal stik z občinstvom, tudi v slovenskem jeziku, poleg tega pa je seveda odlično in s srcem odpel vsako pesem. Občinstvo je navdušila tudi spremljevalna pevka Tina, ki je z Akijem odpela pesem Dok je tebe, najbolj pa je seveda razgrel bend kot celota.

V intimnem vzdušju Cvetličarne je koncert trajal dobri dve uri in Parni Valjak so ga izpeljali kot pravi profesionalci, ne glede na to, da so v svoji dolgoletni karieri v večji meri nastopali pred precej večjim občinstvom. S svojimi pesmimi in občutkom za ljudi so navdušili, zato lahko najbrž decembra, ob promociji novega albuma, pričakujemo tudi nabito polne Stožice.
Prispevek je pripravila Nina Radoš

Komentirano na Facebooku


Parni Valjak navdušili Cvetličarno
Parni Valjak navdušili Cvetličarno
Parni Valjak navdušili Cvetličarno
Parni Valjak navdušili Cvetličarno
Parni Valjak navdušili Cvetličarno