Same babe z Vražjim bendom v Kinu Šiška

Za dobre stvari si je treba vzeti čas

Kakšna je razlika med zasedbo Same babe in slovensko politiko, se vprašate? Odgovor je enostaven: slovenska politika v štiriletnem obdobju sestavi več vlad kot Same babe sestavijo albumov.

V imenu mentalne dobrobiti naroda bomo primerjavo na tej točki zaključili, saj tako izvrstnemu bendu pač ne pritiče prisilno druženje z narodovimi izobčenci, se pravi, izbranci. A album Vražji bend, ki so ga Same babe pred dnevi dali na svetlo je še en dokaz, da si je za dobre stvari treba vzeti čas. Tako pri njihovi izdelavi kot pri njih uživanju.

Slednjega, uživanja namreč, je obilo tudi pri četrtem albumu zasedbe, ki je nastala skorajda pomotoma, kot projekt za literarno večerjo posvečeno pesniku Janezu Menartu. Vražji bend je namreč izdelek, za katerega je že na prvi pogled jasno, da se je – po novem šestčlanska – zasedba pri njegovi izdelavi na moč zabavala.

To zabavljanje je hudo nalezljivo in ravno ko se poslušalcu zazdi, da je bend na tem, da se začne jemati resno, se zgodi popolnoma nepričakovan zvokovni izpad, bodisi v obliki žanrskega kontrapunkta bodisi v obliki vokalnega debija pesnika Ervina Fritza.

In ko smo že pri vokalu, z albumom Vražji bend končno postavijo ustrezen oltar glasu Maje Pedatorie, ki je zadnja leta redna gostja na koncertih Samih bab, sicer izključno moške zasedbe.

Kako je vse skupaj videti v živo, boste lahko že to soboto videli na odru Kina Šiška, kjer Same babe pripravljajo inavguracijski koncert, ki ga nikakor ne kaže zamuditi.

Album Vražji bend je izšel pri založbi Pivec v začetku meseca, dobite ga na krajevno običajne načine kmalu pa, upamo, tudi v obliki digitalnega pretoka pri globalnih preprodajalcih tovrstne robe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *