29.februar pride enkrat na štiri leta; zato vsi v SiTi teater. Za crknt bo.

Eva Škofič Maurer, soavtorica predstave in klovnesa iz Društva za sodobno klovnsko umetnost : Predstava ni primerna za otroke! Večer sicer vodita nadebudni voditelj Vedran in njegova ljubka asistentka Adriana. Tina Janežič, režiserka, tudi klovnesa in ud/-ica taistega društva: Dih jemajoči akrobat na vrvi, čarovnik s čarobno Vegeto in žametna šansonjerka Ambrozija vas popeljejo v nostalgično preteklost.

Oni večer, ko je v Slovenskem gledališkem inštitutu končala pogovor s poslancema in dramskima igralcema Violeto Tomić in Sašom Tabakovićem, ki ju bomo v prihodnjih dneh slišali in videli tudi na Radiu KAOS, me je Jedrt pocukala za rokav, češ, a veš da je v ponedeljek dan Za crkn`t. A ja, sem pomislil, zakaj pa ravno ponedeljek… In takrat še nisem vedel, da se ta reč piše z veliko začetnico. Letošnji zadnji februarski ponedeljek je namreč dan, ki si ga svet privošči enkrat na štiri leta. Devetindvajsetega bomo jutri, ja! Zato je nastal tudi pogovor, ki smo ga posneli potem, ko sta v naš studio prišli Tina Janežič in Eva Škofič Maurer.

Tina in Eva iz Društva za sodobno klovnsko umetnost sta posebej podčrtali, da ta predstava ni primerna za otroke. Tudi nista edini nastopajoči, ki so sicer tudi avtorji vseh točk, slik, prizorov in dejanj v predstavi . V komediji Za crknt, ki bo poskrbela za žgečkljivi, spektakularni in s smehom odrešujoči večer, igrajo še Tomaž Lapajne Dekleva, Simeon Huzun, Alla Abramova, Perola Regina, Manca Uršič, Ana Lavrinc, David Dolamič, gosta predstave pa sta Petra Ambrož in Branko Potočan. Napovedujejo iskrive besede, male strasti in velike ljubezni. Če boste zamudili predstavo v ponedeljek, obiščite SiTi teater v torek, ki bo nič manj izvrstna priložnost za smeh in ogrevanje človeške duše, kakor sta zagotovili sogovornici Tina in Eva, s katerima sem se pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *