Butan plin letos z nekaj več kot 2 mio dobička

Prodali največ plina v zgodovini družbe

Družba Butan plin je včeraj v prostorih prenovljenega energetskega centra predstavila letne poslovne rezultate in prihajajoče trende. V družbi so kljub težki situaciji na slovenskem trgu zelo zadovoljni z rezultati, saj pričakujejo, da bodo do konca leta prodali več kot 30.000 metričnih ton plina, kar je največja količina v zgodovini podjetja. Hkrati z včerajšnjo predstavitvijo pa je generalni direktor družbe Tomaž Grm odprl zadnjo letošnjo investicijo družbe – prenovljen energetski center na Verovškovi ulici, kjer poleg jeklenk lahko kupite tudi avtoplin.

Butan plin bo po pričakovanjih letos zabeležil okoli 33 milijonov evrov prihodkov, dobička pa naj bi bilo malo več kot dva milijona, je dejal komercialni direktor Mitja Štoka. Jeklenke Butan plina so po novem zelene barve, kar jih loči od drugih ponudnikov na trgu. Uporabnik jeklenke ne kupi, pač pa ob prvem nakupu zanjo položi kavcijo.

Eden večjih projektov 2010 je bila tudi storitev dostave plina na dom, s katero so olajšali postopek menjave jeklenk številnim uporabnikom. Prav tako pa so predstavili napravo za kogeneracijo toplote in eletrične energije, ki deluje na plin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *