Curling klub Zalog osvojil obe državni lovoriki

Curling zveza Slovenije organizirala prvo državno prvenstvo

Včeraj je v Ledeni dvorani Zalog potekalo prvo državno prvenstvo v curlingu, na katerem je nastopilo trinajst ekip iz štirih slovenskih klubov. Najbolje so se odrezali člani Curilng kluba Zalog, saj so osvojili tako naslov državnih pravkov kot državnih prvakinj. Moško ekipo je do vrha popeljal skipper Aleš Ernestl, ženske pa so prvo mesto osvojile pod skipperstvom Maje Kremžar.

V moški konkurenci je drugo mesto osvojila ekipa iz Curling kluba Ljubljana (skipper Marjan Sekelj), tretje mesto so osvojili člani Curling kluba Jesenice (skipper Robert Sušanj). V ženski konkurenci je srebrna medalja odšla na Jesenice, osvojila jo je ekipa skipperke Eve Sever, bronasto medaljo pa so osvojile članice Curling kluba Ljubljana pod vodstvom skipperke Irene Manček. Tekme je sodil mednarodni sodnik Alberto Skendrović iz Hrvaške curling zveze, ki je pohvalil organizacijo prvenstva v Ljubljani, o pravilih curlinga pa povedal, da je primerjava z balinanjem sicer pogosta, a napačna.

Državno prvenstvo je vrhunec dejavnosti Curling zveze Slovenije, ki je bila ustanovljena šele marca, je dejal predsednik zveze David Stonič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *