Cvetje v jeseni. Že to zimo. Ker pomladi ne bo…Najbrž.

Marko Čeh Ivana Tavčarja prestavi v Cankarjev dom

Jesen je. Ne vemo, če bo sploh še kdaj pomlad. In kakšna bo. So zapisali v gledališkem listu avtorji črne komedije Cvetje v jeseni, ki bo premierno predstavljena v Štihovi dvorani Cankarjevega doma čez teden dni. Prirejevalec znamenitega Tavčarjevega besedila, ja, najbrž tudi kar dramaturg Marko Čeh pravi, da se »od slovenskega gledališča da živeti« in da človek, ki to počne, povečini dela komedije. Zato se je najbrž odločil za to že kar zaprašeno klasično in tako zelo slovensko ljubezensko zgodbo z bolečim, pravzaprav tragičnim koncem.

O sodobni različici Cvetja v jeseni, ki bo premierno prikazana v sredo, 23. februarja zvečer, nam je ob obisku v našem studiu v pogovoru z Andrejem Pengovom, nekaj več podrobnosti razkril avtor zamisli in glavni v tej postavitvi, Marko, ki je tudi njen režiser.

Obljublja drzno, z mladostjo in strastjo nabito predstavo z okruški najboljšega, kar je ustvaril slovenski kulturni prostor, polno smeha in z nekaj otožnosti. Potem pa menda pride še Medved. Osebno ali v kakšni vlogi… Bo treba videt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *