Festivalski Verdijev Otello v sredo z Joséjem Curo v CD-ju; V oddaji A propos pa o ljubljanski Operi in baletu v prihodnji sezoni

Minuli petek so prvič objavili, da bo Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana gostovalo na Festivalu Ljubljana samo z eno predstavo Verdijevega Otella in ne z dvema, kot je bilo sprva načrtovano. Tako bo predstava, kljub temu, da je FL še v ponedeljek oglaševal obe predstavi, na sporedu samo v sredo, šestega julija, v Cankarjevem domu, na kateri bo v naslovni vlogi nastopil sloviti argentinski pevec, skladatelj, dirigent in producent José Curo. Podrobnosti v zvezi z odpadlo predstavo najdete na spletnih straneh Ljubljana Festivala in SNG Opera in balet.

V sredo, ob 15.h pa bo na sporedu Radia KAOS oddaja A propos, kultura! Kaj pa Umetnost? v kateri bodo o pravkar minuli sezoni ter o repertoarju prihajajoče z letnicama 2016-2017 govorili ravnatelj SNG Opera in balet Ljubljana Peter Sotošek Štular in oba umetniška vodji Rocc za opero in Sanja Neškovič Peršin za balet.

Kot napoved oddaje vam ponujamo izbor treh posnetkov, ki jih v oddaji ne bomo objavili. Z ravnateljem smo se za ta prispvek pogovarjali o obisku v pravkar končani sezoni in pričakovanjih za prihodnjo.

Z Roccom, umetniškim vodjem Opere pa je beseda nanesla na prvo premiero jeseni, ko bo že takoj 6. oktobra na sporedu nenavadno glasbeno delo Karmine Šilec Zimzelen, ko je bilo razumeti, da bo morda za ta glasbeni, ne samo operni spektakel, prenoveljena operna hiša morda celo malce tesna.

Sanja Nešković Peršin pa je opzorila na nekatere ključne zahteve pri oblikovanju baletnega programa in operno-baletnega repertoarja v celoti.

Vabljeni torej k poslušanju prve julijske oddaje A propos, kultura! Kaj pa Umetnost?, ki bo na sporedu Radia KAOS v sredo, ob 15. uri. Uporabljene fotografije v prispevku so objavljene na spletnih straneh SNG Opera in balet Ljubljana in Ljubljana festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *