Ivo Ban predstavil Dramin repertoar v prihodnji sezoni

Ostro proti selitvi v Opero

Tako kot nogometna, se tudi gledališka sezona končuje ali pa se je že končala. Ljubljanske gledališke ekipe in njihovi trenerji pa predstavljajo postave in taktike za sezono 2010/11. Eden od takšnih »klubov« je tudi ljubljanska SNG Drama, katere ravnatelj Ivo Ban je v prihodnji sezoni napovedal dve krstni uprizoritvi in šest prvih slovenskih uprizoritev.

Na velikem odru bodo sezono začeli s krstno uprozoritvijo Totenbirta, s katerim se po treh letih v Dramo vrača Mile Korun, s čimer – tako Ban – že na začetku prečko postavljajo visoko. Sledila bo prva slovenska uprizoritev Bumbarja Georgesa Feydeauja v prevodu Aleša Bergerja.

Novembra bo na vrsti slovenska premiera igre Lunine mene Sama Sheperda, pod katere režijo se bo podpisal Boris Cavazza, pod prevod pa Tina Mahkota. Januarja bo na vrsti slovenska premiera Slike Doriana Greya bo po odrski priredbi Johna von Düffla v režiji Ajdw Valcl, februarja pa sledi prva slovenska uprizoritev dela Davida Mameta z naslovom November v režiji Matjaža Zupančiča in v prevodu Darje Dominkuš. Igro Vinka Möderndorferja Nežka se ženi v režiji Jake Andreja Vojevca, ki je bila v Celju nagrajena z žlahtnim komedijanstkim pereson bodo na odru Male drame krstno uprizorili v aprilu. Sicer pa se je Ban dokaj ostro odzval na pobudo – menda jo je dal direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik – da bi Dramo preselili v stavbo Opere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *