Izvoljena nova skupščina Vzajemne

Volitve prvič potekale tudi elektronsko

Volilna komisija Vzajemne je v torek razglasila rezultate volitev v skupščino zastopnikov članov ter sestavo nove, 45-članske skupščine. Na volitvah je sodelovalo 73.170 članov Vzajemne, ki so svoj glas lahko oddali bodisi po pošti, preko spleta, na mobilnih voliščih ali v poslovalnicah Vzajemne po vsej Sloveniji…

…je povedala predsednica volilne komisije Mojca Cvetko. Glasovalo je je približno devet odstotkov vseh članov Vzajemne. Največ, več kot 67 tisoč, se jih je odločilo za glasovanje po pošti, saj je vsak član na dom prejel glasovnico in povratno ovojnico s plačano poštnino. Celoten postopek je bil po besedah predsednika uprave Dušana Kidriča zahteven zalogaj, s katerim pa so se uspešno spoprijeli. Dodal je, da so posebej ponosni na izvedbo glasovanja preko spleta.

Rezultati volilne udeležbe so tako primerljivi s Švedski, ki je edina država, kjer so volitve izvajali tako fizično kot elektronsko. V novoizvoljeno zastopniško skupščino se je uvrstilo devet kandidatov z največ glasovi iz vsakega od petih starostnih razredov. Skupaj tako skupščina zastopnikov šteje 45 članov, ostalih 90 izvoljenih zastopnikov je nadomestnih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *