Kdo vas je naplahtal danes?

Prvoapriskih je bilo veliko, a niso bile prav uspešne

Ob današnjem prvem aprilu je bilo moč zaslediti kar lepo število šal oziroma izmišljenih novic, ki pa so bile bolj ali manj sila prozorne. Brez zadrege lahko rečemo, da jih je uspelo le malo. Kljub vsemu smo jih na Radiu KAOS za vas izbrali nekaj, že zato, da lahko preverite, ali ste se res izognili vsem prvoaprilskim nategom. Nenazadnje Podalpje že nekaj časa preveva občutek, da je vsak dan prvi april.

Največ pozornosti je gotovo pritegnila objava poslanca SDS Vinka Gorenaka na blogu in omrežju Twitter, da zapira svoj blog vinkogorenak.net ter da se bo ob koncu tega poslanskega mandata upokojil in dal priložnost mlajšim. Ne glede na slovnično napako v tvitu, ki je mnoge prepričal, da je avtor zapisa res poslanec Gorenak in ne glede na to, da je šla stvar v objavo že v iztekajočih se urah 31. marca, je jasno, da gre za prvoaprilsko potegavščino. Dobra novica pri vsem skupaj je, da ima poslanec očitno smisel za humor.

Kar nekaj smisla za humor ima tudi novinar Radia Slovenija Marko Škrlj, ki je v Drugi jutranji kroniki objavil prispevek, da se poslanska skupina DeSUS zavzema za vlado narodne enotnosti. Izjave šefa PS DeSUS Franca Jurše, ki so prispevek podkrepile kažejo, da so izjave politikov pogosto resnično uporabne v vseh primerih.

Kolegi z Vala 202 pa so sredi dneva skušali razburkati tvitosfero z domnevno aretacijo Mihe Šaleharja – Toplovodarja. Saj ne, da si provokativni Mihi ne bi zaslužil obravnave pred ustreznimi organi, a vsa stvar je bila vendarle precej neverjetna.

Neverjetna je bila tudi popoldanska objava časnika Delo, češ da je Eva Irgl po posvetu z vodstvom stranke umaknila pobudo za razpis referenduma o arhivih. Res, kdo bi to verjel. Dosti bolj verjeten je bil člančič v tiskanem Delu, da bo predsednik Pahor sam prevzel eno od podpredsedniških mest v komisiji za preprečevanje korupcije. Če bi kolegi na Delu dodali, da bo to službo opravljal le en dan ali med njo drsal, bi jim morda celo verjeli.

In za konec, niti objava prispevka na Radiu KAOS, da ljubljanski župan Zoran Janković ne bo kandidiral na jesenskih lokalnih volitvah, ni prepričala nikogar. Pa čeprav smo se potrudili z jeznimi županovimi izjavami. A kdo ve, morda smo imeli nevede prav. Janković bo svojo odločitev sporočil 9. maja.

Pa vi? Ste koga naplahtali? In če, s čim?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *