Magnifico na Drugi godbi: To bo sproščen nastop in super glasba

Strokovno in z aranžmaji sta sodelovala vrhunska glasbenika Rok Golob in Matija Krečič

Pojutrišnjem se z uvodnim pred-koncertom sijajne argentinske glasbenice Juane Moline, ki bo pravzaprav neke vrste slavnost ob izjemnem dosežku, kot je lahko v teh časih take vrste mednarodni festival – torej ob 30. letnici Druge godbe, začenja muziciranje godbenikov, ki tokrat prihajajo kar s petih celin in iz štirinajstih držav. Organizatorji so sicer skušali izbor sodelujočih fokusirati nekam na vzhod, Bližnji in Daljni, a jim je busola delovala tudi drugače: zanihala je tudi na jug in jugozahod. Vendar jim je to treba šteti v dobro, saj so bistvena programska vodila kakovost, sodobnost in svetovna odmevnost nastopajočih in glasbe, ki jo igrajo, pojejo.

Po Roberta Pešuta ni bilo treba daleč, čeprav je rojen v Ljubljani, je »od tam dol«, iz Bele Krajine, njegovi gostje pa so še od nekoliko dlje: Srbian Army Orchestra, ki, kot v pogovoru – posebej za Radio KAOS – zatrjuje umetnik zvezdniškega imena Magnifico, prihajajo v miru, s posebno godbo v program Druge godbe. In naše prvo (in kot se bo pokazalo na koncu – tudi zadnje) vprašanje je bilo – kako to, da nastopa na tem festivalu, ko pa je njegova glasba pravzaprav nič drugega kot prva godba…

Magnifico bo nastopil v soboto, 31. maja, ob 21. uri, v Poletnem gledališču Križanke, kar bo predzadnji koncert 30. mednarodnega festivala Druga godba; Zadnji pa se bo zgodil poldrugo uro kasneje v AKC Metelkova mesto v klubu Channel Zero, ko bodo nastopili slovenski Jimmy Barka Experience. Z Robertom Pešutom sem se za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov – tudi zato, da vas opozorim na jutrišnjo oddajo A propos, Človek, v kateri bo naš sogovornik prvi človek Druge godbe – Bogdan Benigar in v kateri bomo zavrteli tudi Magnificovo skladbo iThink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *