Nove izdaje pri Mladinski knjigi Založbi

Ob 10. obletnici programa Botrstvo v okviru Zveze prijateljev mladine je izšla knjižica Botrovo darilo.

Oni dan se je dogodila tiskovna konferenca Mladinske knjige. Prva konferenca po dolgem in mučnem, koronskem času. Dejstvo, da je korona zarezala v naš način življenja je neizpodbitno. Preverjanje PCT pogoja na vhodu, stoli postavljeni v prostoru z metrom in pol medsebojne  razdalje.

In kot da to ne bi bilo dovolj, so povabljeni ob začetku konference spregovorili  tudi o dohodkovni neenakosti in dejstvu, da  je revščina v Sloveniji akuten problem, ki se je ob pandemiji le še povečal in katerega si že 30 let pri Zvezi prijateljev mladine želijo spremeniti, oz. jo eliminirati. Ob priložnosti 10. obletnice Botrstva je tako Irena Matko Lukan, urednica otroškega leposlovja pri Mladinski knjigi Založbi, na tiskovno konferenco povabila Anito Ogulin in Boštjana Gorenca – Pižamo, kateri je spisal knjigo oz. knjižico Botrovo darilo. Izdajo je slikovno opremila Ana Razpotnik Donati, več o vsebini knjige pa so povedali Anita Ogulin, urednica in pa avtor:

Irena Matko Lukan je za tem predstavila izvirna dela za otroke, ki največkrat izhajajo v reviji Ciciban – a tokrat so jih pri Mladinski knjigi le zbrali, po avtorjih, v samostojne izdaje. Izdaje in pol. Predstavili štiri otroške knjige. Najprej, Obliže za moč in pogum, Lisičke in Igravčke. Avtorji so Barbara Hanuš, Anita Leskovec in David Bedrač. Nazadnje je predstavila še knjigo Vampirček gre v šolo. V bistvu gre za zanimiv strip, preveden iz Francoščine, ki ga je v Slovenščino prestavil poznavalec stripovske scene in frankofil  Izar Lunaček. In na ta način je s to knjigo Založba po zelo dolgem času izdala stripovsko zgodbo.

Za Radio KAOS Urška Pengov Bitenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *