Odlično sprejeta Kulturna spletanja

Projekt za večjo zaposljivost ranljivih skupin

Pri Zavodu za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta so na današnji novinarski konferenci predstavil vmesne rezultate projekta Kulturna spletanja, katerega cilj je dvig zaposljivosti ranljivih skupin, ki delujejo ali bi želeli delovati na področju kulture. V Ljubljani so začeli z rednimi tedenskimi srečanji novembra 2009. Na delavnicah so udeleženci dobili uporabno znanje o lastni promociji ter promociji svojih izdelkov ali storitev, je povedal direktor zavoda in vodja projekta Roman Čretnik

Vsakemu udeležencu so postavili spletno stran po njegovih željah in predstavah, nato pa so jih naučili uporabe teh strani, objavljanja in urejanja vsebin, vključno z multimedijo. Udeleženci ljubljanske delavnice so na novinarski konferenci ponosno pokazali svoje izdelke, med njimi je bil tudi športnik Peter Rankovič, ki je gluh in kot tak član ene najbolj diskriminiranih skupin.

V zavodu Zlata leta ocenjujejo, da je prva etapa uspešno zaključena, potencialne interesente pa že vabijo na drugi krog delavnic. Te se bodo odvijale v Mariboru in sicer od 10. marca do 2. junija, če bodo dopuščale finančne zmožnosti, pa bodo organizirali še eno delavnico na Obali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *