Pametni telefoni Lenovo tudi za slovenske uporabnike

Priporočene cene se gibljejo od 69 do 499 evrov, odvisno od modela

Od minulega četrtka je na slovenskem trgu na voljo osem različnih modelov pametnih telefonov Lenovo, od treh vstopnih modelov serije A do dveh modelov najprestižnejše serije Vibe. V prosti prodaji so na voljo v trgovinah Big Bang, v kratkem pa naj bi jih v ponudbo vključila tudi operaterja Telekom in Simobil.

Je ob predstavitvi dejal Jovan Glamočanin, generalni direktor regije Adriatic v družbi Lenovo. Cene telefonov se gibljejo med 69 in 499 evrov, odvisno od modela. Poleg že omenjenih serij A in Vibe pa bosta na voljo še po dva telefona serije S, ki se ponašata z zmogljivima sprednjo in zadnjo kamero. Slednja premore več kot zglednih 13 megapikslov. Za tiste, ki pa pri svojem aparatu iščejo predvsem vzdržljivo baterijo, pa so poskrbeli z modelom P70, ki ga odlikuje tudi hitro polnjenje.

Vsi pametni telefoni Lenovo imajo vgrajeni dve reži za kartice SIM, kar uporabnikom še olajša in poceni komunikacijo ali prenos podatkov v mobilnih omrežjih. Večina telefonov se zna povezati v omrežja 4G LTE in tako zelo hitro prenašati podatke. Na telefonih je nameščen operacijski sistem Android različice 4.4 z ustrezno Lenovo preobleko.

Dodajmo še, da je redakcija Radia KAOS v testiranje dobila telefon Lenovo Vibe X2, ki ga že izpostavljamo terenskemu delu. Prvi rezultati so vzpodbudni, čez kakšnih deset dni pa bomo lahko sporočili tudi kakšne bolj relevantne vtise.

Leave a Reply

Your email address will not be published.