Po treh dneh padcev umiritev trgov

Tečaji na ljubljanski borzi so se po treh dneh padajočega trenda le nekoliko umirili, borzni posredniki pa so tokrat ustvarili 2,3 milijona evrov prometa. Slovenski borzni indeks SBI 20 je danes pridobil 0,1 odstotek in zaključil trgovalni dan pri 3.820 indeksnih točkah. S Krkinimi delnicami je bilo sklenjenih za 751 tisoč evrov poslov, delnice pa so dražje za 0,3 odstotka. Po prometu so jim sledile delnice Gorenja s katerimi je bilo sklenjenih za 173 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil s 0,2 odstotnim padcem in tako znaša 10,19 evrov. Na vrednosti so največ pridobile delnice Merkatorja, Petrola in Aerodroma. Na drugi strani pa so največ izgubile delnice Pivovarne Laško, Nove KBM in Intereurope.

Na srbskem kapitalskem trgu, je indeks BELEX 15 izgubil 1,94 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Bambi Banat, katere enotni tečaj je dražji za 7 odstotkov. Delnice Energoprojekt holding so tokrat trgovanje zaključile 0,57 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 525 dinarjev. Na makedonskem kapitalskem trgu je indeks MBI-10 danes zaključil 2,6 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 4,75 odstotka v minusu, delnice Alkaloida pa so danes trgovanje zaključile s 3,09 odstotnim padcem.

Zagrebški indeks CROBEX pa se je ob zaključku trgovanja nahajal 0,31 odstotka v plusu.

Individualno upravljanje premoženja je najboljša rešitev za dodano vrednost vaših prihrankov, saj v ILIRIKI z aktivnim upravljanjem dosegamo donose tudi v viharnih časih. Če boste vaš portfelj prenesli v upravljanje pri ILIRIKI bodo za vas odprli trgovalni račun in prenesli delnice brezplačno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.