Policisti opozarjajo pred lahkomiselnostjo v gorah

Dobra obutev, pripravljenost in zdrava pamet so ključnega pomena

Policisti gorske enote policije bodo predvsem avgusta na območju petih policijskih uprav izvajali preventivne aktivnosti v gorah. Pred nami je namreč višek planinske sezone, saj se veliko ljudi odloča za aktivno preživljanje prostega časa v sredogorju in visokogorju. Pri tem naj velja, da naj bo obisk gora dobro pripravljen in premišljen.

Policisti policijskih uprav Celje, Kranj, Ljubljana, Maribor in Nova Gorica bodo preventivne aktivnosti izvajali na območju Julijskih Alp, Kamniško-Savinjskih Alp in Pece, predvidoma med 5. in 16. uro. Obiskovalce gora bodo policisti seznanjali z nevarnostmi v gorah je med drugim povedal poveljnik gorske enote policije Robert Kralj.

Poleg tega bodo pri planincih in tudi skrbnikih planinskih koč ugotavljali morebitne kršitve javnega reda in miru, kršitve s področja varstva okolja in obveščanja v primeru gorskih nesreč, kršitve Zakona o Triglavskem narodnem parku. Policisti bodo preverjali tudi psihofizično stanje pohodnikov in ustreznost njihovega izbora planinske poti.

foto: policija.si

Leave a Reply

Your email address will not be published.