Pred pokalom Vitranc – svetovni prvak v ljubljanskem BTC

Innerfhofer in Košir – Rossignolova mojstra dveh generacij

Včeraj se je v Kranjski gori – tudi za nas, Slovence, v tekmovalnem pogledu še kar ugodno, v organizacijskem pa izjemno uspešno, končala še ena velikih tekem svetovnega cirkusa v alpskem smučanju – Pokal Vitranc. Tokrat med zmagovalci ni bilo aktualnega svetovnega prvaka Južnotirolca, italijanskega šampiona Christofa Innerhoferja. V sobotnem veleslalomu se ni uvrstil v drugo vožnjo v slalomu pa ni nastopil. Kakih trinajst mesecev pa bo tega, ko se je vse v svetovnem alpskem smučanju vrtelo okrog njega, pred dnevi, natančneje minuli četrtek, pa smo ga srečali v športni trgovini Forma F, ob novo Kristalni palači v ljubljanskem BTC-ju. Tako se nam je ponudila priložnost za kratek pogovor z njim in z našim smučarskim asom Juretom Koširjem, zdaj podjetnikom in solastnikom Forme F. Christofa Innerhoferja smo najprej povprašali, kateri je najpomembnejši razlog za njegov obisk Ljubljane in Slovenije.

Povabil ga je Jure Košir, predstavnik njegovega opremljevalca s smučmi Rossignol sodeloval pa je tudi eden najbolj iskanih serviserjev v beli karavani Škofjeločan Aleš Kalamar, da bi se pogovorili o njegovi – zaradi novembrske poškodbe dokaj neposrečeni sezoni in načrtih za prihodnjo sezono.

Povedal je tudi, da ta sezona, ki se pravkar končuje, ni bila nič posebnega, kar je zlasti po hudem padcu na treningu v Stubaiju povsem razumljivo, saj ima še vedno nekaj težav s kolenom in z glavo, vendar je že mnogo bolje, pravi. Kljub temu je v pogovoru za Radio KAOS posebej poudaril, da je bil na zmagovalnem odru ene najpomembnejših tekem – to je v Wengnu in šestkrat tudi med desetimi najboljšimi.

Vprašali smo ga, kakšna so njegova pričakovanja v prihodnje in dejal je, da seveda niso taka in tako ambiciozna kot v prejšnji sezoni; tokrat tudi ni svetovnega prvenstva, bo pa zanj prihodnja sezona vsekakor bistveno boljša kot je bila letošnja, je že zagotovil. Pogovarjali pa smo se tudi z Juretom Koširjem, Christofovim prijateljem iz povsem druge generacije vrhunskih smučarjev in končno tudi neke vrste poslovnim partnerjem.

Morda za konec samo še novica iz Schladminga, kjer so po programu FIS od srede do nedelje načrtovane sklepne tekme v vseh moških in ženskih disciplinah: današnji trening smuka je zaradi včeraj z dežjem dodobra namočene proge odpadel. Po napovedih naj bi se vreme popravilo v torek, tako da bodo morda zaključek sezone vendarle uspešno spravili pod streho. In še: Švedinja Anja Pearson se je dokončno odločila, da bodo tekme v Schladmingu njene zadnje v profesionalni tekmovalni karieri. Med BTC-jem, Kranjsko goro in Schladmingom sem za radio KAOS oddrsaval Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.