SBI20 v zelenem že peti dan

Trgovanje na Ljubljanski borzi nadaljuje v pozitivnem ritmu, saj je indeks SBI 20 beležil že peto zaporedno rast. Borzni posredniki so ustvarili 2 milijona evrov prometa, slovenski borzni indeks SBI20 pa je pridobil 0,14 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.937 indeksnih točkah. Skoraj dve tretjini celotnega prometa je bilo danes ustvarjeno z delnicami Krke, ki so ob prometu v višini 1,3 milijona evrov končale trgovalni dan pri okrog izhodiščne vrednosti. Po prometu so jim sledile delnice Gorenja s katerimi je bilo sklenjenih le za 80 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil s 0,35 odstotnim padcem in tako znaša 11,33 evra. Poleg njih so na rasti pridobile tudi delnice Intereurope in Pozavarovalnice Sava. Na drugi strani pa so največ izgubile delnice kranjske Save in Mercatorja.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 izgubil 0,64 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Agrobanke, katere enotni tečaj je cenejši za 0,15 odstotka. Delnice Fidelinke so tokrat trgovanje zaključile 7,25 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 640 dinarjev. Na makedonskem kapitalskem trgu pa je indeks MBI-10 danes zaključil 0,3 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes dražje za 0,4 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile s 1,9 odstotnim padcem. V Zagrebu je indeks CROBEX ob 13:45 uri nahajal 1,5 odstotka v minusu. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje s 0,34 odstotno rastjo.

Izkoristite nizke tečaje na borzah in pristopite k ILIRIKA vzajemnim skladom kar z domačega računalnika. Za več informacij obiščite našo spletno stran www.ilirika.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *