Kreslin z Malimi bogovi, Beltinško bando in Big bandom NOVA

Jutri že triindvajseti nastop v Križankah in na Festivalu Ljubljana

Jutri bo v Križankah v okviru Festivala Ljubljana že triindvajsetič zapored nastopil Vlado Kreslin. Pred nastopom, no ne gre za jubilejnega, gre pa za že visoko tradicionalnega – in recite kar hočete – “23” je res lepa številka že na pogled – smo ga – posebej za Radio KAOS povabili na nedeljski klepet v slaščičarno na Miklošičevi cesti. Pogovor je bil daljši, kot smo načrtovali, ampak bil je več kot zanimiv, saj sva se lotila raznovrstnih tem – od glasbe in vsebine tokratnega nastopa – do njegovega političnega angažiranja, s čimer je poskrbel, kot pravi – za redke zvezdne utrinke slovenskih medijev, pa njegovih las in končno do knjige, ki jo je o njem, Sloveniji sebi napisala Američanka iz Texasa, gospa Ruth Dupree, da o njegovih klobukih ne govorimo posebej…

Za nocoj smo pripravili le delček, odlomek ali dva iz tega najinega nedeljskega pogovora. Jutri pred koncertom in kdaj kasneje – a še pred županskimi volitvami v Ljubljani – pa bomo objavili še kaj več od tokrat ponujenega.

Pogovor je pripravil Andrej Pengov. Jutri, še pred večernim koncertom v Križankah pa objavimo še kaj več od tistega, kar sva posnela minulo nedeljo, tisto s soncem obsijano dopoldne, ko je bilo v mestu polno tujcev, zlasti Rimljanov, ki so slavili 2000 let Emone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *