Z Izkoristi in zavrzi me v novo sezono

Delo Ize Mlakar Izkoristi in zavrzi me v režiji Gregorja Grudna kot zadnja premiera na mali sceni MGL v sezoni 2018/2019 in kot vabilo v novo.

Kot zadnja premiera v letošnji sezoni Mestnega gledališča Ljubljanskega na mali sceni je bila predstavljena dramamedija Ize Mlakar, Izkoristi in zavrzi me – drama o najstnikih, ki na nek način, še najbolj podobno tistemu turističnemu, sprejmejo in vzamejo vse od posameznika, ki naj bi bil njihov prijatelj in ga potem zavržejo. Besedilo je nastalo v okviru projekta Mestnega gledališča Ljubljanskega Rezidenčno avtorstvo, režiser je Gregor Gruden. Ustvarjanje besedila pa je potekalo kar stresno, saj se je njegova avtorica prvič znašla v poziciji, ko ni pisala po lastnem vzgibu. Vesela pa je bila sodelovanja z Gregorjem Grudnom.

Gregor Gruden, sicer član igralskega ansambla MGL se je tokrat preizkusil prvič kot režiser. O tem pravi, da si je zaupal, saj ima veliko igralskih izkušenj. Zaupal si je tudi kar se tiče vsebine in podajanje zgodbe skozi like in kako igralcem to razložiti.

In ker je, kot je v nadaljevanju izpostavil Gregor Gruden, uprizoritev tega teksta skupinsko delo, naj navedemo še druge, ki so tu soustvarjali: Lena Hribar kot Leni; Anuška Kodelja kot Viktorija; Filip Samobor kot Peter; Matic Lukšič kot Žan in Tines Špik kot Dejan. Scenograf je Damir Leventić, kostumograf Andrej Vrhovnik ter koreograf Sebastjan Starič. Oblikovalec svetlobe je Boštjan Kos, oblikovalka maske, Mirela Brkić, asistentka režiserja Mojca Madon in kostumografa Ana Janc. Lektor je Martin Vrtačnik. Na konferenci so bili prisotni med drugim tudi vsi igralci.

Dodamo lahko le še to, da je tiskovno konferenco vodila dramaturginja predstave Ira Ratej in da so fotografije uporabljene v prispevku delo Petra Giordanija ter tudi vabilo na ogled ponovitve predstave v novi sezoni 2019/2020.

Za Radio KAOS sem prispevek pripravila Urška Pengov Bitenc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *