Za strpno in socialno sožitje vseh generacij

Letos že 10. Festival za tretje življenjsko obdobje

Od 29. septembra do 1. oktobra se bo v ljubljanskem Cankarjevem domu odvijal jubilejni 10. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki ga prireja Inštitut Hevreka in ki letos poteka pod geslom za strpno in socialno sožitje vseh generacij. Letos se obeta nov tematski park, Park kulture, v katerem bo svojo dejavnost predstavilo ministrstvo za kulturo in kjer bodo obiskovalci seznanjeni z zanimivim kulturnim dogajanjem v njihovi lokalni in širši skupnosti.

Tudi kulturni del festivala bo obarvala mednarodna udeležba. Oči si boste lahko napasli na pisanih nošah nastopajočih iz Makedonije in Hrvaške, obeta pa se tudi samostojna Revija zamejskih pevskih zborov, ki bo otvorila že 35. Srečanje pevskih zborov društev upokojencev Slovenije. Dodajmo še, da bo tudi letos velik poudarek na računalniškem opismenjevanju starejših.

Vstop na festival bo vse tri dni prost, člani društev upokojencev bodo pa bodo lahko prireditev obiskali kar z vlakom, po posebej ugodni ceni, 3 eur za vožnjo v obe smeri, iz železniške postaje pa jih bo do festivalskega prizorišča peljal avtobus. Častni pokrovitelj festivala je predsednik Državnega zbora Pavle Gantar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *