Že deseto kolesarjenje Marka Baloha za dober namen v Milleniumu

24 ur, 100 kolesarjev, 500 kg zbrane hrane za Anino zvezdico

Minuli konec tedna so slovenski športniki znova navduševali. Doma in po svetu. Ampak mi smo ostali kar v prestolnici, točneje na njenem vzhodnem robu, v malem mestu velikih dogodkov, v BTCju, Vodnem mestu Atlantis, kjer so v petek podpisali nove sponzorske pogodbe z osmimi izbranimi telovadkami in telovadci, ki bodo tudi v letu 2015 zagotavljali razvoj slovenske gimnastike. O današnjem začetku gradnje novega Gimnastičnega centra Cerar-Petkovšek-Pegan pa tako ali tako podrobneje poročamo v posebnem prispevku.

Lučaj proč od Atlantisa, v Športnem centru Millenium, pa se je – prav tako v petek, točno opoldne, začelo in 24 ur kasneje, v soboto ob 12.h, tudi končalo maratonsko kolesarjenje. To je bil že deseti zaporedni tovrstni 24-urni kolesarski podvig. Marku Balohu, enemu najboljših ultra-kolesarjev na svetu, se je pridružilo več kot 100 rekreativnih in profesionalnih kolesarjev. Prireditev je ob podpori BTC – kar je postala že povsem uveljavljena tradicija – imela kolesarsko promocijski, splošno športni in kondicijski pa tudi dobrodelni namen. Obiskovalci ŠC Milleniuma in kolesarji, ki so z Markom Balohom kolesarili – vsak po svojih močeh – so zbrali več kot 500 kilogramov hrane z daljšim rokom uporabe, namenjene humanitarni organizaciji Anina zvezdica.

V prvi uri tega kolesarskega podviga smo Marka Baloha in njegove športne podpornike obiskali z našo kamero in mikrofonom. Med prvimi pa je ob boku Marku Balohu na kolo sedel tudi predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal.

Tam, v Milleniumu pa so bili tud naši vrhunski telovadci. Med prvimi je z Markom kolesaril Mitja Petkovšek. Čeprav se zdi kolesarjenje dokaj enostavna reč, zanj in za druge telovadce to vendarle ni tako samo po sebi umevno…

Družba BTC je ne le podpornik naših telovadcev, »letečih deklet«, naših smučarskih skakalk in Marka Baloha, temveč tudi soustanovitelji in sponzorji prve ženske kolesarske ekipe BTC City Ljubljana s profesionalno licenco. Med njenimi novimi članicami je tudi naša nova prijateljica Anja Rugelj.

Med podporniki Marka Baloha in dobrodelne akcije so bili tudi Mitjini športni kolegi – telovadci Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Žiga Šilc in Anjine kolegice iz kolesarke ženske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana, pa judoist Andraž Jereb in mojster prostega potapljanja Samo Jeranko, ob predsedniku uprave družbe BTC Jožetu Mermalu pa tudi direktor DUOL-a Dušan Olaj ter Markovi kolegi iz Dirke okoli Slovenije Sandi Bayer, Matjaž Bajec, Stane Koderman in Irena Voglar.

Marko Baloh je po 24-ih urah kolesarjenja povedal, da ga veseli, da se iz leta v leto interes za sodelovanje na dogodku veča in da so poleg kolesarjev, nekateri med njimi ga spremljajo že več let, svojo podporo dogodku izkazali tudi številni obiskovalci, športniki in znane osebnosti. To potrjuje, je še dodal: »…da je namen tradicionalnega dobrodelnega kolesarjenja dober, hkrati pa dokazujemo, da lahko skupaj prekolesarimo več poti na poti družbenih sprememb in tudi skozi šport vlijemo za to potrebno upanje«.

Leave a Reply

Your email address will not be published.