Zlomljena krila, bosi tek in Festival Sanje

Festival Sanje se začne 10. julija na Prešernovem trgu

Založba Sanje je v podobi nenadomestljivega tandema urednice Tjaše Koprivec in direktorja Roka Zavrtanika včeraj predstavila nekaj novosti, ki pa niso ravno za na plažo. Nekatere so za pogovor, druge za premislek, spet tretje za tek. Najbolj monumentalno delo je gotovo monografija Zlomljena krila Matije Žganjarja, ki pripoveduje o partizanskem reševanju zavezniških letalcev med drugo svetovno vojno,

V žepni izdaji pa so ponovno izdali tekaško-antropološko uspešnico Rojeni za tek Christopherja McDougalla, ki je bila do sedaj razprodana že dvarkat. Marko Roblek, eden od začetnikov bosega teka v Sloveniji in so-organizator bližajočega se teka Blejska 10ka je povedal, zakaj je bosi tek najbolj primeren.

Sicer pa od včeraj pri Sanjah najdete tudi Gottland, literarno reportažo izvrstnega poljskega novinarja Mariusza Szczygieła in eno najbolj nagrajenih del poljske književnosti, zgodovinsko-sodoben roman Vladislava Bajaca Hamam Balkanija, zbirko kratkih zgodb Trpek okus kakijev Zoye Pirzad in ponatis najnovejše slovenske izdaje Marxovega Komunističnega manifesta.

Dodajmo še, da se bo v torek, 10. julija na Prešernovem trgu zgodila #pravica, krovni dogodek letošnjega Festivala Sanje, ki bo v veličastnem slogu pod skupno streho povabil več kot 110 glasbenikov, pesnikov, plesalcev, lutkarjev in drugih ustvarjalcev iz 25 držav. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

One thought on “Zlomljena krila, bosi tek in Festival Sanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.