Začetek predvolilne kampanije

Še vedno ste v družbi Radia KAOS na www.radiokaos.info, na 60. kanalu ljubljanskega kabla in na vaših mobilnikih na mobile.radiokaos.info. Čas je, da pregledamo današnje predvolilno dogajanje, kar bomo poslej počeli praktično vsak dan v popoldanskih urah. Za začetek povejmo, da se je predvolilna kampanija začela danes opolnoči in bo trajala do petka, 19. septembra do 24. ure. Radio KAOS je Pravila o objavi prispevkov in novic objavil na svoji spletni strani www.radiokaos.info

Zdaj pa k stvari: svet stranke ZARES – nova politika bo na jutrišnji seji potrjeval listo kandidatk in kandidatov Zares na letošnjih državnozborskih volitvah. Predsednik stranke ZARES – nova politika Gregor Golobič se bo jutri mudil na Celjskem., kjer bo predstavil kandidata stranke v Laškem, Ivana Medveda, ter kandidatko v Šentjurju pri Celju, Zdenko Vrečko.

Socialni demokrati pa imajo danes volilno konvencijo. Na konvenciji bodo potrjene liste kandidatk in kandidatov SD za volitve v Državni zbor 2008. Po predstavitvi kandidatk in kandidatov bo konvencijo nagovoril predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor.

Poslanec Slovenske demokratske stranke Zvone Černač je na današnji tiskovni konferenci podal kratek pregled aktivnosti in ukrepov, ki so bili v tem mandatu sprejeti na področju okolja in prostora. Poudaril je, da se bodo učinki mnogih zakonov in ostalih aktov pokazali šele v prihodnjem mandatu, saj gre za rešitve, katerih uveljavitev zahteva določeno uvajalno obdobje.

Uvodna konvencija Nove Slovenije, krščanske ljudske stranke pa bo potekala jutri v Areni Vodafone Live v ljubljanskem BTCju. Prav tako jutri pa bo Robert Ilc, kandidat za poslanca NSi, odprl vrata svoje volilne pisarne na Škofljici. Ilc bo kandidiral na parlamentarnih volitvah v volilnem okraju, ki obsega občine Škofljica, Ig, Velike Lašče, Brezovica in del četrtne skupnosti Rudnik v Ljubljani.

SLS – Slovenska ljudska stranke in SMS – Stranka mladih Slovenije sta danes svoje skupne liste kandidatov in kandidatk za letošnje državnozborske volitve tudi uradno vložile na vseh volilnih komisijah v vseh osmih volilnih enotah. Jutri, 22. avgusta, pa bosta na slavnostni konvenciji v Mariboru kandidate in kandidatke s skupne liste predstavili tudi širši javnosti. Na skupni kandidatni listi je 25 žensk in 61 moških, trije najmlajši kandidati in kandidatke so rojeni leta 1981 oziroma so stari 27 let, najstarejši kandidat pa je bil rojen leta 1935.

V stranki LIPA pa so, kot so zapisali, pred časom ministra za notranje zadeve, ministra za promet in ministra za okolje in prostor seznanili z zbiranjem podpisov k peticiji za izgradnjo državnega dirkališča za motoriste. Podpise smo začeli zbirati na pobudo motoristov in jih danes skupaj z motoristi predali predstavnikom ministrstva za okolje in prostor, ki je eden izmed treh resornih ministrstev, ki lahko aktivno pristopi k izpolnjevanju zahteve po izgradnji dirkališča.

V Krščansko demokratski stranki pa je še vedno aktualen zapis, objavljen na njihovi spletni strani, v katerem največjo vladno stranko SDS obtožujejo, da je s pritiski dosegla umik podpore dveh od treh poslancev, katerih podpise KDS potrebuje zato, da lahko s svojimi kandidati nastopi na volitvah.

Občinski odbor DeSUS in Društvo upokojencev Gornja Radgona pa sta včeraj pripravila tradicionalno srečanje upokojencev v Zgornjem Konjišču. Sicer pa so imeli v obeh ljubljanskih volilnih enotah člani DeSUSa volilno konferenco že 12. avgusta. S tajnim glasovanjem so sprejeli predlagani in na Svetu stranke potrjeni listi kandadatov obeh volilnih enot. Med kandidati naj omenimo Mitjo Meršola, nekdanjega urednika in svetnika Liste Zorana Jankovića, ter sindikalnega voditelja Dora Hvalico.

V Liberalni demokraciji Slovenije bodo predvolilno kampanjo začeli na spletu. Uporabili bodo kanale, kjer imajo neposreden stik z državljankami in državljani in kjer imajo tudi oni možnost komuniciraja s stranko V petek, 22. avgusta ob polnoči bodo premierno objavili glasbeni spot v režiji Saša Podgorška. Najprej ga bodo videli uporabniki Facebooka, saj so pri njegovem nastanku sodelovali tudi Facebook prijatelji Katarine Kresal. Vsi, ki niso člani te spletne skupnosti, pa si bodo video lahko ogledali na Youtube-u. Predsednica LDS Katarina Kresal pa se bo na prvi dan kampanje srečala z volivci v Šiški.

Leave a Reply

Your email address will not be published.