Poslanka DeSUS podprla listo Dobre države. Ja, in? Kje so meje zasebnosti?

Peter Jamnikar, generalni sekretar stranke Dobra država: Poslanka DeSUS gospa Marija Antonija Kovačič je potem, ko je proučila naš program, brez kakršnih koli drugih obveznosti ali dogovorov podprla listo kandidatov naše stranke in ko je soglašala, smo to tudi objavili. To je bil vedno, ob vseh volitvah doslej, povsem običajen in zakonit način vlaganja kandidatnih list.

Včeraj popoldne so uredništva dobila sporočilo iz stranke Dobra država, češ da so že v prvih dneh kampanje tarča sprevržene politike in lažnih novic; Kako izrojena je slovenska politika kažejo zadnja dogajanja ob vprašanju, kdo je prispeval podpis h kandidaturi stranke Dobra država, so zapisali. Kot stranka, ki spoštuje pravno državo in osebno integriteto ljudi, brez soglasja podpisnice imena do včerajšnjega popoldneva niso objavili. Z njenim soglasjem pa sporočajo, da je podpis poleg dr Bojana Dobovška in Franca Laja prispevala poslanka Marija Antonija Kovačič, kar je bila njena osebna odločitev; V studio Radia KAOS smo za pojasnila s tem v zvezi povabili generalnega sekretarja stranke Petra Jamnikarja, ki zase pravi, da ni na listi kandidatov Dobre države in da se ne poteguje za poslanski mandat.

V sporočilu za javnost so v Dobri državi še zapisali, da si želijo, da bi bile vse stranke glede kandidatur obravnavane enako, zato jih vse pozivajo, da objavijo imena poslancev, ki so prispevali podpise h kandidaturam, v primeru strank, ki pa so zbirale podpise državljanov, pa enakovredno pričakujejo, da objavijo imena državljanov, ki so jih podprli, da bodo vsi lahko preverili, če je njihov podpis končal v stranki, za katero so ga dejansko prispevali. Slednje, se nam zdi v uredništvu, bo najbrž zahtevno opravilo, saj bi bilo to treba opraviti na korekten način, najmanj kar je – z njihovim soglasjem. Gre seveda za pomembno drugačen pložaj posameznika, kot se to lahko razume v primeru javne osebnosti kot sta poslanec ali poslanka državnega zbora.

S Petrom Jamikarjem, generalnims ekretarjem stranke Dobra država sem se pogovarjal Andrej Pengov. V prispevku uporabljene fotografije so povzete s spletne strani www.dobradrzava.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *