Robert Waltl: “Noetova barka ob osmih” v petek ob šestih. In še šest novitet.

Mini teater v novo sezono s programom pravega repertoarnega gledališča

Mini teater na Križevniški začenja jutri pozno popoldne novo gledališko sezono. S humorno predelano svetopisemsko zgodbo na podlagi besedila Urlicha Huba, primerno tako za majhne kot velike otroke, torej tudi one, po letih že povsem odrasle, bodo v koprodukciji s Prešernovim gledališčem Kranj vesoljno občinstvo povabili h križarjenju Na Noetovi barki ob osmih. Da ne bo pomote: predstava, za katero pravijo, da je himna prijateljstvu, solidarnosti in toleranci, se začne ob 18.h!

Noe in trije njegovi pingvini, ki so glavni junaki te odisejade, so bili le del vsega, kar so nam pred dvema dnevoma predstavili na medijski konferenci, kamor sta nas povabila Ivica Buljan, umetniški vodja in Robert Waltl, direktor tega nenavadnega zasebnega – a vendar zelo javnega gledališča. S slednjim, gospodom Waltlom, smo se po končanih predstavitvah pogovarjali posebej za Radio KAOS.

Mini teater z jutrišnjo koprodukcijsko predstavo vstopa v novo sezono torej kar s sedmimi premierami. V programu Mini teatra za otroke in mladino pripravljajo 3 premiere – Na Noetovi barki ob osmih, Jurček in trije razbojniki – obe režira Robert Waltl ter Izgubljeno in najdeno v režiji Zorana Petrovića. V postdramskem programu Mini teatra pa pripravljajo kar 4 premiere – v režiji francoskega gosta Pascala Ramberta – Vračanje, Grobnica za Borisa Davidoviča, delo bo režiral Ivica Buljan, Lakota – režiser bo Janez Pipan in Vsak svet, ki jo bo režiral tudi gost Mark Lawes.

V Zlatem salonu na Križevniški, tik pred vhodom v dvorano imenovano Bernard-Marie Koltès, – po sijajnem francoskem gledališčniku, je bil – posebej za Radio KAOS – tudi avtor tega prispevka – Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *