O nas

Izdajatelj programa Radio KAOS je podjetje Skupina KAOS, d.o.o., ki je bilo ustanovljeno avgusta leta 2002. 21. novembra istega leta je Radio KAOS že začel poskusno oddajati pa prireditvi InterINFOS 2002 v Cankarjevem domu.

Osnovna dejavnost
družbe je produkcija in izdajanje konvergenčnega radijskega programa, a nabor naših storitev se že zdaleč ne konča tu. Podrobnosti so na strani Oglaševanje, tu pa omenimo zgolj produkcijo avdio in video vsebin, izdelavo mobilnih in “običanjih” spletnih strani ter zagotavljanje prenosov preko interneta.

Skupina KAOS že od leta 2002 razvija nove medijske produkte, tako na vsebinski kot na tehnološki ravni. Da smo pri tem uspešni in na pravi poti dokazujeta tudi dve zaporedni nagradi za inovacije, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije, območna zbornica Ljubljana, ter številne implementacije našega produkta MoSS – Mobilna spletna stran.

Tako uradna zgodovina….

… V resnici pa se je Radio KAOS rodil v glavi zelja davnega leta 1967 nekje v na Blokah. Glava zelja je sicer dolga leta zanikala kakršnokoli povezavo z Radiem KAOS, a zgodaj v enaindvajsetem stoletju je bila povezava očitna, saj se je izkazalo, da sta bila oba pred svojim časom. Radio KAOS je leta 2002 oral ledino na področju konvergence medijev in v zadrego ter obup spravljal uradnike na Agenciji za Pekarstvo (APEK), saj je lastnoročno iz ene same peči potegnil žemljice, bombice, ciabatte in pol štruce črnega. Glava zelja pa je že leta 1967 sprožila študentsko revolucijo, a se je ta končala nekje pri Cerknici, kjer so jo zamenjali za pustno povorko ter se je porazgubila po okoliških gostilnah.

Radio KAOS tovrstnim sirenam kmetske romantike ni nasedel, zato že vrsto let rovari po slovenski medijski krajini, in se – tako kot legendarni Floki – ne pusti tistim, ki bi jo radi preoblikovali po lastni podobi.