Danes goduje sv. Martin; Ljubljanska vinska pot v njegovo čast znova prihodnjo soboto

Vreme prestavilo prvi del prireditve, vinarji in kulinariki z obiskom izjemno zadovoljni

Letos bo Martinova ljubljanska vinska pot kar dvakrat. Prvič to deževno jesen je bila v nedeljo – potem, ko so jo organizatorji zaradi deževne vremenske napovedi zadnji trenutek premaknili s sobotnega termina, drugič pa bo – če bo vreme kolikor toliko zdržalo – znova prihodnjo soboto, 15. novembra. Vmes – natančneje danes – pa se je zares zgodilo Martinovo. In vse kaže, da so se organizatorji odločili pravilno.

Prestavitev sobotnega termina na nedeljo se je resnično zdela tvegana, a kot smo se mogli prepričati na mestu samem in kot nam je zatrdil tudi Rado Stojanovič, direktor podjetja Radost, d.o.o., ki je to prireditev že pred leti koncipiralo in jo tudi skozi vsa ta leta uspešno razvijalo in nadgrajevalo, je bilo tveganje prava poteza… Vendar, kot nam je povedal v pogovoru ob vznožju Robbovega vodnjaka tudi prestavitev uradne otvoritvene svečanosti na prihodnjo soboto, vseh tistih, ki so jo pričakovali minulo nedeljo, ni zmotila. Nasprotno: vsi zatrjujejo, da v soboto, 15. novembra, ob 10. uri, zanesljivo pridejo. Tako obiskovalci kot vinarji in kulinariki.

Na Stritarjevi ulici, pred Magistratom in ob Ljubljanici pri Tromostovju je bil v nedeljo popoldne za Radio KAOS – s kamero in mikrofonom – Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.