Deložacija Jazz Cluba Gajo

Drago Gajo še ni obupal

Danes dopoldne je potekala deložacija ljubljanskega Jazz Cluba Gajo. Zgodba ima sicer dolgo brado, njeno bistvo pa je, da je bila stavba na vogalu Tomšičeve in Beethovnove vrnjena denacionalizacijskemu upravičencu, danes pa je v lasti družbe Intertrade, ki bodisi želi previsoko najemnino ali pa si Draga Gaja sploh ne želi kot najemnika. Stvari dodatno zaplete dejstvo, da ima Jazz Club Gajo status društva v javnem interesu

Točno ob napovedani uri, pol desetih dopoldne, pa se je začela deložacija, ki jo je vodil izvršitelj Marjan Hojs, ki je ob prisotnosti odvetnika Gaja opozoril, da je odločba o deložaciji pravnomočna, in da morajo vsi prisotni oditi iz lokala. Sledila je slaba ura pogajanj, v kateri so se oba odvetnika, izvršitelj ter Drago Gajo usklajevali, kako postopati, pri čemer je bilo vnaprej jasno, da Gajo v teh prostorih ne bo mogel ostati, čeprav mu je – po lastnih besedah – lastnih objekta ponudil podaljšanje pogodbe do konca leta, če bi se klub odpovedal reviziji sodbe na vrhovnem sodišču in povračilu denarja, vloženega v obnovo lokala. Na koncu so se vendarle uskladili.

Jazz Club Gajo je od danes dalje tako zaprt, kakšna bo njegova nadaljna usoda, pa še ni jasno. Znano je, da mestna občina in Drago Gajo v preteklih letih niso mogli najti skupnega jezika glede nove lokacije, a upanje, kot kaže, umira zadnje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *