Leto do nogometnega EuroVina 2018 in 17 dni do Ljubljanske vinske poti.

Radomir Stojanovič, Radostne prireditve: Evropsko nogometno prvenstvo vinarjev, ki ga bomo prihodnje leto ob tem času pripravili v Ljubljani, Mariboru in Goriških Brdih, je vsekakor dokaz, da bo Evropa zdržala. In vino tudi... A proč s parapolitičnimi šalami: to je še ena sijajna domislica kako na neobičajni način promovirati Slovenijo kot športno, kulinarično in vinsko destinacijo.

Čez leto dni bo v Ljubljani, Mariboru in v Goriških Brdih potekalo Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. EuroVino 2018 bo dogodek, ki bo enkratna, morda neponovljiva, zanesljivo pa nevsakdanja priložnost za predstavitev Slovenije kot športne, kulinarične in vinske destinacije. Javno predstavitev prireditve na kateri so sodelovali župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, predsednik Evropskega prvenstva vinarjev v nogometu Slovenija 2018 Danilo Steyer, podžupan Mestne občine Maribor Saša Pelko in direktorica občinske uprave občine Brda Anita Manfreda, so že v prvih dneh maja pripravili v ljubljanski mestni hiši; Posebej za Radio KAOS smo se pogovarjali z enim od organizatorjev EP vinarjev v nogometu, ki bo potekalo prihodnje leto od 29. maja do 2. junija, Radomirjem Stojanovičem.

Iz ekipe Radostnih prireditev, kjer pod to blagovno znamko že vrsto let organizirajo vinsko-kulinarične prireditve v Ljubljani in ki so soorganizator EP vinarjev v nogometu prihodnje leto v Ljubljani, Mariboru in Goriških Brdih, pa so med tem sporočili, da se že pospešeno pripravljajo na tradicionalno Ljubljansko vinsko pot, ki bo na mestnih ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra v soboto, 17. junija 2017, med 11. in 21. uro.

Tako kot je že v navadi, se bodo predstavili ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot iz vseh koncev Slovenije in že zdaj vabijo Ljubljančanke in Ljubljančane ter obiskovalce od blizu in daleč, da si vzamejo čas za Poletna vinska razvajanja.

Z Radomirjem Stojanovičem sem se za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *