Martinovanje v Ljubljani prestavljeno na prihodnjo soboto. Vreme bo. Prazniku in vinu v čast!

Radomir Stojanovič, Ljubljanska vinska pot: Za odpoved Martinovanja to soboto smo se odločili zadnji hip, zarana v soboto, ko ni bilo nobene možnosti več, da bi smeli pričakovati izboljšanje vremena. Nekatere od sodelujočih vinarjev in drugih ponudnikov, je naša odpoved dosegla še pravi čas, nekatere že na poti blizu Ljubljane, nekateri so prišli zaman. Z vsemi, verjamem, se vidimo zares v soboto, 12. na ulicah starega mestnega jedra Ljubljane, ko 14. Martinovanje zagotovo bo!

Drži, da Sveti Martin goduje šele prihodnji petek; Drži pa tudi, da so v okviru letošnje jesenske izvedbe Ljubljanske vinske poti, katere začetek je bil načrtovan to soboto, petega novembra, s skupnim projektom hotelov v središču mesta zastaviti na novo z Novembrom, mesecem vina in kulinarike v Ljubljani. V načrt se je zadnji hip ultimativno vmešalo vreme.

Ni prav prijetno, če človeka namaka od zunaj, medtem ko skuša duši, se pravi svoji notranjosti privoščiti nekaj izbranih užitkov, kot so jih že 14. doslej pripravili v štabu Radostnih prireditev.

Martinovanje je prestavljeno na prihodnjo soboto.

Vse vinarje in v programu prireditve sodelujoče aktivne udeležence, ki so se vremenu navkljub iz vseh koncev in krajev Slovenije v soboto zarana odpravili proti prestolnici in vse obiskovalce, ki jih obvestilo o prestavitvi Martinovanja v Ljubljani ni doseglo pravočasno, organizatorji prosijo za razumevanje in jih vljudno vabijo na ulice starega mestnega jedra Ljubljane in pred mestno hišo prihodnjo soboto. Vreme bo, pravijo, pravo za Martina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *