Mesto in država za integriran javni prevoz ter več kolesarjev

Danes je v mestni hiši potekala delavnica Kolesarske platforme Mestne občine Ljubljana na temo celostne strategije za kolesarjenju prijazno Ljubljano. V okviru projekta Civitas Elan so jo organizirali skupaj z Regionalnim evropskim centrom REC Slovenija in CINDI Slovenija. Župan Jankovič je bil s posvetom zadovoljen zdaj pričakuje rezultate.

Posvet sta obiskala tudi ministra za promet ter okolje in prostor, Patrick Vlačič in Karel Erjavec. Slednji je ob koncu posveta za Radio KAOS povedal, da bo njegovo ministrstvo sodelovalo pri izvajanju strategije predvsem na področjih prostorske ureditve, kjer bodo zagotavljali dovolj prostora tudi za širjenje kolesarske mreže, s čimer bodo pripomogli k zmanjšanju trdih delcev v zraku. No, minister Vlačič in župan pa nista enakega mnenja glede financiranja in subvencioniranja primestnega potniškega prometa. Spomnimo, župan Janković se je odločil, da mestna občina ne bo več subvencionirala prevoza tistim potnikom, ki niso iz Ljubljane.

Za konec pa povejmo še to, da je na avtobusni postaji pred Konzorcijem, v neposredni bližini Radia KAOS že nameščen prvi napovedovalnik prihodov avtobusov. Uradno ga bodo v uporabo predali jutri, a naprava deluje že od danes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.