Mladi v lovu za uličnimi motivi z vrhunsko fotografinjo Cheryl Dunn

Najboljše fotografije od 25. novembra do 5. decembra v galeriji Fotografija

Pred dnevi se je v sklopu natečaja Pij drugače odvila edinstvena fotografska delavnica. Skupina izbranih mladih fotografov je namreč na ljubljanskih ulicah dokumentirala sledi, ki jih pušča pretirano opijanje. Pri tem jih je vodila mednarodno priznana ameriška fotografinja Cheryl Dunn in jim pomagala, da skozi fotografijo nagovorijo svoje vrstnike in jim pokažejo, da pretirano opijanje ni niti glamurozno niti kul.

V sklopu natečaja Pij drugače, katerega pobudnik je Pivovarna Union, se je fotografske delavnice udeležilo deset nadebudnih fotografov in fotografinj, starih od 16 do 25 let. Na uvodnem petkovem srečanju so se s Cheryl Dunn poglobili v svet ulične fotografije in si ogledali njen najpomembnejši filmski projekt – dokumentarec Everybody Street, zgodovinski portret tradicije ulične fotografije v New Yorku in njenih najpomembnejših akterjev.

Zadnji dan delavnice se je Cheryl Dunn posvetila individualnim pogovorom z udeleženci, medtem ko so ostali po ulicah Ljubljane nabirali dodaten fotografski material. Ob koncu dne so mladi fotografi predstavili rezultate terenskega dela, ki ga bodo lahko nadgradili v naslednjih treh tednih. Do takrat bodo namreč morali oddati zaključeno serijo fotografij, izmed katerih bodo izbrane najboljše in od 25. novembra do 5. decembra razstavljene v Galeriji Fotografija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.