NLB ljubljanski porodnišnici pomaga do novih CTG naprav

Predsednik uprave Medja včeraj predal ček za 13.500 evrov

Nova Ljubljanska banka je ljubljanski porodnišnici včeraj donirala sredstva za nakup nujno potrebne naprave CTG, s katero pri nosečnicah preverjajo pravilen razvoj ploda. 13.500 evrov, ki jih je predstojnici Porodnišnice Nataši Tul Mandić predal predsednik uprave NLB Janko Medja predstavlja tudi začetek vseslovenske akcije, s katero bo NLB še naprej pomagala slovenskim nosečnicam in novorojenčkom.Do sredine maja bo namreč banka od vsakega naročila brezstične NLB MasterCard in Maestro kartice z motivom po lastni izbiri v sklad Ultrazvočnega društva prispevala po en evro. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu še ene CTG naprave.

Akcijo zbiranja sredstev za nakup CTG naprav, ki so ključnega pomena za zdrav in varen porod, je Ultrazvočno društvo, ki ga prav tako vodi dr. Tul Mandić pričelo konec decembra, ko so bile v Porodnišnici Ljubljana v okvari kar štiri od skupaj šestnajstih CTG naprav. Poleg teh, ki jih morajo nujno nadomestiti pa potrebujejo še sedem novih, s katerimi bodo morali zamenjati iztrošene in manj dovršene CTGje.

Ljubljanska porodnišnica je namreč največja v Sloveniji, poleg tega, da na dan povprečno opravijo več kot štirideset pregledov nosečnic in na svet pomagajo okoli dvajset novorojenčkom, obravnavajo tudi vse primere porodnih in poporodnih zapletov, pri tem pa jim je poleg znanja v pomoč tudi sodobna oprema. Medja pa je ob predaji čeka dodal, da je ta poteza logično nadaljevanje certifikata Družini prijazno podjetje, ki ga je banka prejela lani.

foto: mojfokus.si

Leave a Reply

Your email address will not be published.