Novo v Ljubljani: Info točka za 65+ in osebe z oviranostmi. Pa Urban, novi e-vlakec tudi.

Zoran Janković: Vsem ženam v Ljubljani iskrene čestitke ob 8.marcu! Mesto, ki je prijazno starejšim in invalidom, je prijazno vsem. Saša Ivan Geržina: Odprtje Informacijske točke 65+ in za osebe z oviranostmi potrjuje, da se lahko v Ljubljani dogovorimo o marsičem. Župan Janković je držal besedo! Janja Domitrovič, vodja odseka za pobude meščanov: Na tej informacijski točki bomo občanom nudili številne informacije in svetovanja ter tako sooblikovali višjo raven kvalitete življenja v mestu.

Ob dnevu žena, 8. marcu, se je v Ljubljani zgodilo, da je župan sprejel in upošteval predlog ene od koalicijskih strank, ki je sicer podana v nekoliko drugačni obliki – tudi del koalicijskega sporazuma v mestu. Namreč – v Centralni informacijski pisarni Mestne občine Ljubljana so opoldne odprli pomembno novost – Informacijsko točko za 65+ in za osebe z oviranostmi.

Tam je bil tudi Radio KAOS. Objavljamo izjave treh ključnih akterjev – župana Zorana Jankovića, predsednika koalicijskega DeSUSa Saše Ivana Geržine in vodje pisarne Janje Domitrovič.

Na otvoritvi Informacijske točke za starejše nad 65 let in za osebe z oviranostmi, ki je najnovejša pridobitev za Ljubljano in njene prebivalce in ki deluje v okviru Centralne informacijske pisarne na vogalu Stritarjeve in Mačkove ulice, je bil za Radio KAOS Andrej Pengov. Po lepi, skromni in s simpatičnim glasbenim nastopom popestreni in dobro obiskani otvoritveni prireditvi pa se nam je ponudila priložnost, popeljati se z novim električnim vlakcem, imenovanim Urban po mestnih ulicah vse do Špice na razcepu Ljubljanice in Grubarjevega prekopa in seveda nazaj v mesto. A o tej novi prometni pridobitvi, ki je res nekaj posebnega, pa kaj več kdaj v prihodnjih dneh.

Leave a Reply

Your email address will not be published.