Poletna vinska razvajanja že petič na Ljubljanski vinski poti: v soboto, točno opoldne!

Nina Levičnik, RadoSt: Peta poletna vinska pot se bo vila po Stritarjevi in Mestnem trgu do vznožja Gornjega trga. Na šestdesetih stojnicah bo sodelovalo sedemdeset vinarjev in ponudnikov iz vseh devetih vinorodnih okolišev, poseben program pa je namenjen projektu Okusi Ljubljane. Znova sodelujejo tudi sijajni gostinci Druge violine, ki bodo v Ljubljanici shranili, tako da ga bodo potopili vanjo, del zaloge hišnega vina. Vabljeni v soboto, 18. junija, točno opoldne pred Magistrat, na Stritarjevo in Mestni trg! Zapiramo šele z nočjo, ki se junija priplazi v mesto pozno v večer.

V soboto, 18. junija, ki je, morda ne boste verjeli, ampak čisto zares že tretja sobota letošnjega junija, se bo po stari Ljubljani že petič zapored znova razvila tradicionalna Ljubljanska vinska pot. Tovrstne prireditve, ki jih je pred devetimi leti spodbudilo takratno Martinovanje, so že tako prirasle k srcem in grlom Ljubljančank in Ljubljančanov, da jih tudi morebitno kislo vreme ne odžene od stojnic številnih slovenskih vinarjev in ponudnikov dobrega prigrizka.

Torej v soboto, točno opoldne, bodo pred Magistratom zadonele fanfare in počili prvi zamaški s steklenic 5. poletne ljubljanske vinske poti. Ljubljanski župan Zoran Janković jo bo slavnostno otvoril tako, da bo Ljubljano – Zeleno prestolnico Evrope 2016 – za en dan spremenil tudi v vinsko prestolnico.

Na Poletni ljubljanski vinski pot bo ob bogato obloženih in dodobra ostekleničenih šestdesetih stojnicah ponudilo svoja vina in dobrote iz vseh koncev Slovenije, iz vseh devetih vinorodnih okolišev prek sedemdeset vinarjev in mojstrov slovenske kulinarike. Poseben del programa pa je namenjen projektu Okusi Ljubljane.

Ob devetih zvečer bodo vinarji in ponudniki dobrot stojnice tja do Martinovega sicer pospravili, vendar vso noč potem, bodo muzeji in galerije v Ljubljani, ki bodo odprti že od 18. ure zvečer, odprli svoja vrata in razstavne dvorane tja v Poletno muzejsko noč. Več o tem pa v posebnem prispevku. Ampak Poletna vinska pot se bo, vsemu navkljub, ta večer še nadaljevala. Na terasi hotela Union pripravljajo »afterparty«, ki se ga bo zaradi izbrane vinske in gastronomske pondube, povezane s Poletno ljubljansko vinsko potjo in prijetnega glasbenega programa, veljalo udeležiti.
Z Nino Levičnik, predstavnico podjetja Radost, ki je nosilec in organizator Ljubljanske vinske poti in drugih Radostnih prireditev, se je za Radio KAOS pogovarjal Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *