Protesti v Ljubljani mirni in kreativni

Oblikovanje protestnih zahtev se nadaljuje, z nastopom presenetili Dubioza Kolektiv

Današnji protest na Trgu republike, ki je bil del za danes napovedane vseslovenske vstaje naroda proti političnim in gospodarskim elitam je minil mirno, predvsem pa kreativno. V Ljubljani se je protesta na vrhuncu udeležilo okoli sedem tisoč ljudi, med njimi tudi veterani vojne za Slovenijo. Na tokratnem protestu so se oblikovale posamezne skupine ljudi, ki so organizirale tudi svoja ozvočenja in postavljale zahteve oblasti. Med protestniki je bil tudi ajdovski župan Marjan Poljšak z ekipo, našla pa se je tudi, ne boste verjeli, žirafa.

Sicer pa so tudi tokrat pred parlamentom odmevala znana gesla, mnogi pa so se na mrazu – temperature so bile blizu ledišča – ogrevali tudi s poplesavanjem . Poleg mirnih protestov z veliko humorja pa je bila ena najbolj pozitivnih stvari protesta kratek nastop popularne bosanske ska-funk-hiphop zasedbe Dubioza Kolektiv.

Protest se je začel okoli tretje ure popoldan in trajal do okoli desetih zvečer. Navkljub nekaterim provokacijam in odvrženim petardam, pa izgredov ni bilo. Policisti so pridržali štiri osebe, od tega tri mladoletne, so sporočili na Twitter računu policije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.